Bästa foundation – snabbguide för den perfekta basen

Bästa foundations för din hy

När det kommer till att skapa den perfekta basen, finns det en produkt som lägger grunden för allt annat, foundation. Men en foundation, oavsett kvalité, kan variera mycket vad gäller konsistens och applikation. Så hur hittar du den bästa foundation som passar dig? Jag har sammanställt en snabbguide om fyra olika typer av foundation som alla har sina egna fördelar. Läs vidare för att uppdatera din sminkväska med bästa foundation för dig.

Hitta din bästa foundation oavsett budget

Täckning: Lätt/medium

Prisvärd foundation för en naturlig finish

Det fyller mig med absolut skönhetsglädje när jag hittar en prisvärd foundation som uppträder som en mycket dyrare. En riktigt pärla är The Body Shop Fresh Nude Foundation som lämnar huden utan någon känsla av att ha applicerat foundation trots att den har en medium täckgrad. Väldigt lätt vid applicering och ser aldrig patchy ut. Den bästa foundation för en torr hy som fungerar väldigt bra tillsammans med dess tillhörande borste fresh foundation brush. Med fresh nude får du en foundation med naturligt resultat och en den finns i 16 olika nyanser.

Täckning: Lätt/medium

Favorit foundation för silkeslen finish

Den prisbelönta absolut bästa foundation för en flawless bas, Giorgio Armani Luminous Silk Foundation. Av alla foundations jag har testat för en lätt/medium bas är det den här jag oftast går tillbaka till. Den har en otrolig konsistens som bara smälter in i huden och ger en lysande finish och huden ser naturligt felfri ut. Appliceras som bäst med antingen en buffer brush eller beautyblender, oavsett får du en flawless bas med lyx på burk. Om du dessutom planerar att gifta dig så är det här en av mina bästa foundation som jag kan rekommendera på bröllopsdagen.

Täckning: Medium/hög

Klassisk foundation för alla hudtyper i många nyanser

Den bästa foundation för all round användning är MAC Studio Face & Body Foundation. Den är inte för matt, inte heller för dewy, inte för täckande, inte för lätt täckande, utan alldeles lagom. Dessutom finns den i galet antal nyanser. Med den här får du den bästa foundation som passar både dag och kväll som går att bygga från lätt till hög täckgrad. Om du aldrig har testat den eller är nybörjare när det gäller foundation är den här enligt mig en av de bästa foundation att börja med. 

Täckning: Medium/hög

Prisvinnande och bästsäljande foundation

Det är ingen tvekan varför IT Cosmetics Your Skin But Better CC+™ SPF50+ är en bästsäljare foundation som vunnit flera priser. Jag har gått igenom flaska efter flaska. Det är den bästa foundation för full täckgrad och den arbetar även färgkorrigering och har SPF 50+ som passar exakt alla hudtyper. Och även om den ger full täckgrad går den att få med lättare täckgrad med en fuktad beautyblender. Finishen är dock varför den blivit en bästsäljare, huden ser så frisk ut med en otrolig glans som inte ser fet ut, utan bara extremt naturlig och hudliknande. En foundation alla bör ha i sin samling, läs mer här om dess unika sammansättning.