Bästa läppstiften med olika finish för alla smaker och looker

Beroende på vad för läppstift du bär på dina läppar kan förändra en hel look. Oavsett om du bär en subtil glansig nude läpp eller en klassisk matt vampig röd läpp, är ett nytt läppstift det enklaste sättet att byta utseende. I det här inlägget kommer jag ge er tips om mina bästa läppstift oavsett om du vill ha fuktgivande läppstift, matt eller glansigt resultat och neutrala eller djärva färger på dina läppar.

Bästa fuktgivande läppstift

För naturliga och glansig finish på läpparna bör du satsa på ett läppstift som återfuktar. oavsett om du bor där det är kallt eller varmt, behöver alla ett återfuktande läppstift för att slippa torra läppar. Om du vill slippa lägga mycket tid på att applicera ditt läppstift och inte behöva tänka på att göra riktig touch-up under dagen, är ett läppstift med skir touch av färg det bästa läppstiftet för dig. 

Bäst i test: Linda Hallberg Fantastick Lipstick

Budget: L’Oréal Paris Color Riche Shine Lipstick

Exklusivt: Yves Saint Laurent Rouge Volupté Shine

Bästa matta läppstift

Matta läppstift är fortfarande en populär look och ser bra ut på alla så länge du använder dig av ett bra alternativ. De bästa läppstiften som blir matta är pigmenterade och innehåller fuktgivande ingredienser som gör att dina läppar inte torkar ut. Läppbalsam är alltid bra att använda före användning av matta läppstift. Om du har torra läppar men ändå vill bära matta läppstift, se till att alltid ha exfolierat och återfuktat dina läppar innan du applicerar läppstiftet.

Bäst i test: NYX Professional Makeup Liquid

Budget: Maybelline Superstay Matte Ink

Exklusivt: Yves Saint Laurent Tatouage Couture Lipstick

Bästa röda läppstift

Bold, djärva, djupa eller vampy, det finns en röd ton för alla. Det finns egentligen inga regler när det kommer till makeup men om man vill ha en riktlinje för att man har svårt att välja rött läppstift kan du tänka på din underton i huden samt läppstiftet. Om du har en kallare/neutral underton i huden är en blå underton på rött läppstift ett säkert kort och om du har en varmare underton i huden är orange röda undertoner i läppstift väldigt smickrande. Här finner ni mina bästa läppstift för en klassisk makeup look med röda läppar.

Blå underton

Bäst i test: MAC Retro Matte Lipstick Ruby Woo

Budget: Sephora Collection Cream Lip Stain Always Red

Exklusivt: Urban Decay Vice Lipstick Bad Blood

Orange underton

Bäst i test: BECCA Ultimate Lipstick Love

Budget: NYX Butter Lipstick Mary Janes

Exklusivt: MAC Matte Lipstick Lady Danger

Bästa nude läppstift

Det bästa tipset jag har för att hitta det perfekta nude läppstiftet, är att använda din naturliga läppfärg som en utgångspunkt. En idealisk nudeton är den som kommer förstärka din egna naturliga ton i dina läppar utan att de ser ut som att du använder någon makeup. Om du letar efter en nudeton som är ljusare än din egna hudton, testa att använda det ljusare läppstiftet med en mörkare läppenna för att få dina läppar att de definierande ut. Nedan hittar du de bästa läppstiften för en naturlig läpp!

Bäst i test: Linda Hallberg Fantastick Lipstick Famous

Budget: NYX Soft Matte Lip Cream London

Exklusivt: YSL Rouge Volupte Shine Nude In Private