De bästa läppbalsam med unika egenskaper för mjuka läppar

bästa läppbalsam

Hur många gånger om dagen applicerar man inte läppbalsam? Och ändå får inte läppbalsam alls så mycket uppmärksamhet som det borde. Det är inte bara de som har torra läppar som faktiskt använder läppbalsam, jag kan lova att var och varannan person äger minst ett läppbalsam och det är det som bygger basen till återfuktade läppar och förbereder för en jämn applicering av någon typ av läpprodukt. 

Idag finns det så många olika typer av läppbalsam, både vackra läppbalsam med en touch av färg och till de med hög SPF. Alla läppar har behov av extra näring oavsett årstid då det antingen behövs väldigt återfuktande läppbalsam till vintern till hög SPF på sommaren för solen torkar ut läpparna. Förutom ögonområdet är huden på våra läppar den mest känsliga i våra ansikten och de första stället som blir torrt, då är läppbalsam lösningen. Läppbalsam är mindre klibbigt än glans men mer fuktgivande än ett läppstift, det perfekta mellanmålet. Oavsett om du har nått det sista i ditt favorit läppbalsam, letar efter en ny formel eller ett läppbalsam som ger mer näring, hittar du rätt läppbalsam nedan.

För att hjälpa dig att hitta creme de la creme har jag i det här inlägget sammanställt de bästa läppbalsam. 

Bästa läppbalsam för natten

By Terry Baume de Rose Lip Care

By Terry Baume de Rose Lip Care är ett lyxigt bästsäljande läppbalsam om du vill skämma bort dina läppar. Har en lyxig rosdoft och ger läpparna väldigt fin glans. Är enligt mig det bästa läppbalsamet att använda under natten för att få mjuka och lena läppar. Läppbalsam med en härliga textur som smälter på läpparna som ger dem en naturlig glans. Läppbalsamet finns i flera fina naturliga toner som ger dina läppar lite extra färgboost om så önskas. Om du ofta använder läppstift och känner att dina läppar behöver lite extra kärlek borde du testa detta läppbalsam, gärna över natten!

Bästa läppbalsam med SPF

Kiehl’s Butterstick Lip Treatment SPF 30

Om du lider av ständigt torra läppar är Kiehl’s Butterstick Lip Treatment SPF 30 ett läppbalsam för dig. Med kokosnöts- & ricinfröoljor samt sheasmör som ger dina läppar nytt liv med mycket näring. Dessutom innehåller det SPF 30 solskydd som också är perfekt för torra läppar under varmare delar av året. Det är väldigt viktigt att använda ett läppbalsam med bra SPF under varmare förhållanden då solen verkligen torkar ut läpparna. Fukten bevaras i upp till 12 timmar efter applicering och ger dig ett perfekt skydd under dagen hela året om. Det innehåller även c-vitamin som ger en antioxidant boost och har en mjuk och härlig citrondoft. Om du önskar dig lite färg på läpparna är Butterstick Lip Treatment SPF30 Pop of Peony perfekt för dig då den ger en väldigt fin berry ton.

Bästa budget läppbalsam

Burt´s Bees Beewax Lip Balm

Burt´s Bees Beewax Lip Balm hjälper till att läka, lugna och återfukta torra eller spruckna läppar. Ett perfekt budget läppbalsam som man kan ha på nattduksbordet, kontoret, handväskan och jackan så man alltid har tillgång till ett riktigt bra läppbalsam. med vitamin E och rosmarinolja hjälper det att läka och reparera dina läppar. Bivax, kokosnötsolja och lanolin bildar ett skyddande lager på läpparna vilket håller kvar fukten i dina läppar samtidigt som det skyddar och återfuktar. Det är inte bara min utan mångas holy grail läppbalsam för vardagligt bruk.

Burt´s Bees Lip Balm