Guide för ögonpennan just du behöver

Ögonpenna bäst i test

Ögonpenna är en form av en eyeliner, vilket är den lättaste produkten att använda för att förändra en ögonmakeup och är perfekt för både nybörjare och erfarna makeupartister. En ögonpenna tycker jag ska glida lätt, ha mjuk formula som gärna får sätta sig efter en stund. Du kan skapa en vardaglig eller dramatisk ögonmakeup med en ögonpenna, möjligheterna är oändliga. 

En ögonpenna har blivit en statement produkt, om man tänker sig tillbaka till sin första sminksamling, vittnar många om att första produkten de ägde var en ögonpenna. Men från skillnad från då, har branschen utvecklats och därför är ögonpennor delvis mycket bättre idag men även fått flera användningsmöjligheter. Oavsett om du föredrar subtila ögonmakeuper eller en klassisk vingad eyeliner kan en ögonpenna lösa det. Dock kan det vara svårt att hitta den rätta ögonpennan för rätt behov.

Alla kanske inte har behov av att använda en vattenresistent eller vattenfast mascara men när det kommer till ögonpennor är det nästan ett måste enligt mig. Oavsett vilken look du ska skapa så vill du ha en ögonpenna som sitter hela dagen, allt för att den inte ska falla ner till under ögonen.

Jag har skrivit om de allra bästa ögonpennorna som finns ute i sminkuniversum just nu, så du kan skapa allt ifrån cat-eye till en sotad ögonmakeup med en ögonpenna som sitter hela dagen.

De bästa ögonpennorna som glider lätt på huden och ger hållbart resultat

Egenskap: Perfekt för vattenlinjen

Pixi Endless Silky Eye Pen

En av de absolut krämigaste ögonpennor jag stött på. Den här ögonpennan är optimal att använda i vattenlinjen eftersom den är vattenfast. Om du brukar ha problem med att ögonpennor inte sitter kvar i vattenlinjen så kommer du inte bli besviken med Pixi Eye Pen. Den glider på hur lätt som helst och den sitter som berget. Om man vill få den helt matt eller vill korrigera färgen något kan man även lägga på en ögonskugga ovanpå med en liten snedställd pensel. Med den här ögonpennan kommer du inte behöva göra någon touch-up under dagen.

Pixi Endless Silky Eye Pen

Egenskap: Multifunktionell ögonpenna

Linda Hallberg Crayons

Återigen multifunktionell produkt från Linda Hallberg. Personligen får jag aldrig nog, ju fler sätt att använda en produkt desto bättre. Den här ögonpennan fungerar lika bra att använda till att göra en vingad eyeliner som att använda som en primer/bas till en ögonmakeup. Om du vill använda den som en bas så behöver du jobba ganska snabbt för efter några minuter så kommer den sätta sig och då sitter den där hela dagen eftersom den är vattenresistent. Är även säker att använda i vattenlinjen samt på läppar och eftersom de sätter sig efter några minuter så sitter de även på vattenlinjen och läpparna hela dagen. Skulle du äta något väldigt fett behöver du göra touch-up på läpparna men annars är du helt säker hela dagen. En av de absolut bästa ögonpennor jag provat någonsin, en produkt alla bör ha i sin sminkväska!

Linda Hallberg Crayons

Egenskap: Prisvärd ögonpenna

NYX Professional Makeup Slide On Pencil

För dig som inte vill lägga så mycket pengar på en ögonpenna så är det här en toppen budget ögonpenna. Den har riktigt bra pigment och fungerar så bra för tightlining vid fransraden. Den är väldigt mjuk i formulan, precis som de ovanstående och går därför också att använda som en ögonskuggsbas. Trots att den inte är vattenfast så sitter den väldigt bra på ögonlocket. Den finns i väldigt många nyanser så det finns en färg för alla oavsett smak!

NYX Professional Makeup Slide On Pencil