Setting spray med ingredienser för torr, kombinerad och oljig hy!

setting spray

Någonsin kommit fram till eftermiddagen och sminket har totalt försvunnit eller blivit ojämnt? Var inte orolig, för en makeup som håller hela dagen är svaret setting spray. Om du hittar rätt kommer dessa magiska mistar ge din hud den boost som din hud behöver. Allt ifrån en dewy look till en polerad matt finish som håller din makeup på plats. Passa på att ge din hud lite touch-up under eftermiddagen för extra boost så håller sminket ännu längre.

Vad är en setting spray egentligen?

Setting spray är ”klistret” som håller ihop makeup under dagen. Det kanske låter för bra för att vara sant men fråga vilken skönhetsexpert så är setting spray alltid en setting spray på topplistan av produkter att ha i sin samling.

Hur kan du använda setting spray för att få det bästa resultatet?

Jag rekommenderar att spraya din setting spray både innan och efter makeup. Om du dessutom har en superviktig dag som typ bröllop eller fest så kan du spraya din setting spray mellan varje steg i din makeup, då kommer ditt smink sitta hela dagen utan problem. Ett annat tips är att spraya din setting spray i ett ”T” med början på mitten av ansiktet och avsluta med ett ”X” för yttre delen av ansiktet. Sista tipset är att även spraya din setting spray på din ögonskuggsborste efter du plockat upp produkt och sedan applicera på ögonlocket, det gör att du får fram pigmentet bättre i ögonskuggorna.

Men världen av setting spray kan vara en okänd plats. Med massvis av formulas och resultat är det ibland svårt att veta vilken setting spray som skulle vara bäst för just din hud. Det är just därför jag har plockat ut mina favorit setting spray, allt från mists som passar oljig till torr hy. Om du behöver lite extra hjälp, scrolla ner och jag kommer ge dig en full lista på bästa settings sprays.

Få flawless långvarig finish oavsett vilket hudtyp du har med mina bästa utplockade setting spray

Egenskap: Bäst overall setting spray för alla hudtyper

Urban Decay All Nighter Long-Lasting Makeup Setting Spray

Smink möter vetenskap i Urban Decay’s unika All Nighter Setting Spray. Den arbetar med att sänka temperaturen av din makeup direkt och stigande under dagen och håller din makeup på plats, tänk dig lite som en air kondition fast i flaskformat. Det är en klassisk setting spray som funnits länge nu och är numera en ikonisk produkt i makeup artisters kit, den är verkligen så bra. Som namnet antyder så ger den långvarigt resultat så för de gånger du behöver att din makeup verkligen sitter hela dagen utan touch up är det här rätt setting spray för dig. Det är ett bra setting spray för alla eftersom det fungerar för alla hudtyper och är oljefri.

Egenskap: Setting spray för oljig hy

NYX Professional Makeup Matte Finish Setting Spray

Om du tycker om en fin matt look gör NYX Matte Finish Setting Spray jobbet väldigt bra. Det hjälper dig även att eliminera glans och olja från huden. Att komma ihåg är att detta setting spray är specifikt utformat för fet hud och passar inte andra hudtyper, särskilt om du har torr hy. Den har lätt formula, enkel att använda och känns inte på huden. Sammanfattningsvis är det här ett setting spray ett bra budget alternativ som du kan testa om du har problem med oljig hud.

Egenskap: Setting spray för torr hy

Clinique Moisture Surge Face Spray Thirsty Skin Relief

Clinique är kända för sina milda men effektiva produkter inom hudvård och detta multifunktionella setting spray kan användas både innan och efter du applicerat din foundation. Clinique Moisture Surge Setting Spray fyller din huds fukt nivåer medans det återställer balansen i huden. Har du torr hy är detta ditt holy grail setting spray eftersom det inte bara får di hud att se frisk ut med glow utan även arbetar på att förbättra din hud. Testa detta setting spray, speciellt om du har torr och känslig hy!