Ultimat guide för smink i handbagage

smink handbagaget

Smink i handbagage för bästa möjliga sminkväskan på resan!

Att packa smink i handbagaget handlar om en sak, innehåll! Din ögonskuggspaletten med 18 nyanser? Den bör nog stanna hemma vid dessa tillfällen. Försök inte att försöka få ner en hel hylla med smink i ditt handbagage. Fokusera istället på dina absolut all star produkter. Vilka kan du tänka dig lämna hemma? I den här guiden hjälper vi dig lista vilket smink i handbagage som passar bäst på resan!

Området där mest människor packar för mycket är läpprodukter och ögonskuggsprodukter. Du behöver endast några blandade neutrala toner och några blandade färgstarka toner. Utmana dig själv till att endast hålla till dig att packa ner två läppstift och två ögonskuggor för smink i handbagage.

Ta med två naturliga produkter

När det gäller neutrala färger ta med dig produkter som du vet att du kommer vara bekväm att använda varje dag på resan. Leta efter en läppfärg som ger ditt ansikte en liten boost men inte är har mycket färg, om du letar efter en nyans som fungerar till allt, är Fenty Beauty Gloss Bomb Lip Luminizer helt perfekt! För att matcha det med en ögonskugga, satsa på en skimrig taupe ögonskugga. Hourglass Scattered Light Glitter Eyeshadow i Smoke är en helt perfekt skimrig taupe ögonskugga som också passar till allt.

Ta med två färgstarka produkter

Om du någon dag känner för att bära en färgklick eller en färgstark makeup behöver du endast två olika produkter med dig på resan. Jag rekommenderar en liten ögonskuggspalett med färgstarka nyanser och ett färgstarkt läppstift. Du behöver inte använda färgstarka produkter både på läppar och ögon. Du kan använda de individuellt och matcha de med dina neutrala produkter. Det gör att du får ihop smink i handbagaget för både dag och kväll. Ett val för färgstarka läppar är MAC Ruby Woo läppstift som har en perfekt röd ton som går till de flesta ögonskuggsfärger samt alla hudtoner. Som ögonskugga håller jag mig återigen till ovanstående Hourglass Scattered Light™ Glitter Eyeshadow eftersom det är så otroligt bra format att ha med sig på resan, fast nu väljer jag en mer färgstark nyans för att komplettera ditt smink i handbagage.

Bästa basprodukter för smink i handbagage

NYX Professional Makeup Mineral Stick Foundation är foundation i stiftformat som är perfekt att ha med sig för smink i handbagage. Den är enkel att applicera och blenda ut på huden. Antingen kan du använda den i hela ansiktet eller bara använda den på utvalda ställen. Det gör också att du kan använda den som både foundation och concealer. Om du dessutom köper en till som är någon nyans mörkare kan du använda den som en bronzer eller contour. Det har väldigt lite plats men du får många användningsområden. För att komplettera din bas är det väldigt bra att packa ner ett löst puder i handbagaget då det inte har någon risk att gå sönder vid resan. jag tycker att Linda Hallberg Loose Powder är ett riktigt bra puder då det är så finmalt och lägger sig som silke på huden, gör huden matt utan att få huden att se matt och tråkig ut.

Ögonbrynsgel och mascara för smink i handbagage

Resa eller inte, travel size mascara är alltid en bra idé! Varför? Mascarors hållbarhet är inte speciellt lång och den blir ofräsch rätt snabbt. Använd aldrig mascara efter utgångsdatum, det är trots allt ögonen vi pratar om. Att använda travel size är perfekt för då hinner man alltid använda upp den innan den blivit gammal. En bra mascara för både böj och volume är Benefit Cosmetics Roller Lash Mini Mascara vilket gör att du inte behöver böja dina fransar innan applicering, perfekt vid resa! För ögonbryn är det enklast att ta med sig en ögonbrynsgel som både ger färg och stadga i brynen, då kan du lita på Benefit Gimme Brow, den fungerar väldigt bra och finns i fantastiska nyanser!